Коктейли с джин

Джин Мартини

Историята на този коктейл ни връща към средата на 19-ти век, в малко градче в Калифорния наречено Мартинез. Легендата разказва за  златотърсач, който пристигайки в градчето Мартинез влязъл в бар и поискал от бармана да му приготви специално и уникално питие. Това което барманът сътворил, толкова му харесало, че той го нарекъл Мартинез на името на градчето. Явно питието се е харесало и на много други, защото впоследствие този коктейл става един от най-поръчваните в цял свят. С течение на времето името на коктейла се променя от Мартинез на името с което е познат днес - Мартини. В наши дни дори има барове, които са тясно специализирани в коктейли подобни на този. Вероятно немалък принос за популярността на коктейла има и филма за Джеймс Бонд, в който суперагентът си поръчва Мартини с указания към бармана да го шейкира, а не да го разбърка.

Сингапур Слинг

Коктейлът Сингапур Слинг (Singapore Sling) е с повече от едновековна история. Миксиран за първи път в началото на 20-ти век в сингапурския хотел "Рафълс". Оригиналната рецепта е доста сложна и изисква компоненти, които за съжаление не присъстват в повечето барове, затова в редовете по-долу е описана по-лека и опростена версия на коктейла. За целта ще имате нужда от джин, черешов ликьор, сок от лимон, сок от ананас и газирана вода. 

Уайт лейди

Коктейлът "Уайт лейди" (White Lady cocktail) е изключително свеж и приятен летен коктейл. Лесен за приготвяне - всичко от което имате нужда е джин, Контрьо (френски портокалов ликьор) и прясно изцеден лимонов сок. Защо коктейла се нарича "бяла дама" ( в превод от английски) не е съвсем ясно.

Продукти:

  • 35-40 мл  джин
  • 15-20 Контрьо
  • 10 мл лимонов сок
  • лимонов туист за декорация