Коктейли с ром

Кайпирисима

Коктейлът Кайпирисима (Caipirissima) е производен на един от най-популярните коктейли консумирани по плажовете на Бразилия, а именно на коктейла Кайпириня. Между двата коктейла съществува само една основна разлика, а именно, че при Кайпирисима се използва светъл ром за основа, докато за Кайпириня основата на коктейла е бразилската национална напитка "кашаса". Начинът за приготвянето на двата коктейла е идентичен, както и останалите съставки.

Май-Тай

Коктейлът "Май-Тай" (Mai-Tai cocktail) е създаден в средата на 20-ти век и един от коктейлите с най-много различни рецепти за приговянето му. Днес коктейлът се приготвя в коктейл барове по цял свят, като в зависимост от използваната рецепта външният вид и вкус варират. В редовете по-долу ще ви запознаем с една от по-лесните за изпълнение рецепти със съставки, които сравнително лесно биха могли да се намерят на българския пазар.

Мохито

Родното място на коктейла Мохито (Mojito) е о-в Куба. За съжаление не се знае със сигурност кога точно е бил направен за първи път, нито къде. Една от тезите е, че този коктейл е  създаден от робите от Африка, които са обработвали плантациите със захарна тръстика. Друга теза гласи, че испанските благородници добавяли мента, зелен лимон и захар за да омекотят твърде агресивният вкус на тогавашният ром. Кое звучи по-правдоподобно преценете сами. Факт е, че днес Мохито е един от най-предпочитаните коктейли за летните горещини.