Месец Август 2014

Овеха Негра Совиньон Блан&Карменер Резерва 2013

Овеха Негра (в превод "Черна Овца") реколта 2013 е неочакван бленд от Совиньон Блан и Карменер. Цвета е златист, средно интензивен, аромата е свеж и цитрусов. Средно плътен вкус, алкохол в средния диапазон, усещане за грейпфрут, лайм, киви и отлично балансираща киселинност. Намек за пикантност и треви на финала. Финал с дължина над средна.

Производител: Виня Сан Рафаел

Регион: Долина Маули, Чили

Верментино Александра Естейт 2013

Верментино Александра Естейт 2013 е със светъл лимонено-зелен цвят, интензивен и много свеж аромат с доминиращи цитруси и намек за цветна нотка. На вкус е средно плътно, много свежо, добре интегриран алкохол в горния диапазон. Много обемен плод - цитруси (грейпфрут, лайм) и сладки тропически плодове. Отличен баланс.

Производител: Александра Естейт

Регион: с.Ракитница, Стара Загора, България

Пинк Даймънд Розе 2013

Пинк Даймънд Розе реколта 2013 е със светъл розов цвят напомнящ малина, умерено интензивни и свежи аромати на червени плодове. На вкус е средно плътно, свежо, с леко засушаване от алкохола и усещане за червени плодове и тревист (хербален) тон. Отличен баланс и добра дължина на финала.

Производител: Домейн Бойар

Регион: Сливен, България

Домейн Бойар Бутик Малбек 2011

Домейн Бойар Бутик Малбек реколта 2011 е с рубинен цвят с интензитет над среден. Аромата е свеж с усещане за черни плодове, тютюн, дървесина и подправки. Средно плътно, сухо, усещане за черница, синя слива и алкохол в горния диапазон. Висока киселинност, зърнести танини и засушаващ финал.

Производител: Домейн Бойар

Регион: Сливен, България

Розе Ла Шапел Шато Пигоде 2013

Розе Ла Шапел на Шато Пигоде реколта 2013 е със светъл розов цвят в духа на Прованс и умерено интензивен и чист аромат с усещане за червени плодове. Сухо, средно плътно с плодова палитра - ягода, малина и сладки тропически плодове и лек нюанс на цветя. Леко тръпчив финал с отлична дължина и отличен цялостен баланс.

Производител: Шато Пигоде (Chateau Pigoudet)

Регион: Кот де Прованс (Cotes de Provence), Франция

Розе де Мурведър 2013

Розе де Мурведър 2013 е с провансалски розов цвят и средно интензивен свеж аромат с усещане за палитра от червени плодове. Около средна плътност на вкус, свежо, усещане за червени плодове (череша, малина...), лека тръпчива нотка и доза пикантност. Леко засушаващ финал и отличен цялостен баланс.

Производител: Мидалидаре Естейт (Midalidare Estate)

Регион:  с. Могилово, община Чирпан, България

Захир Бял Кастра Рубра - 2013

Захир Бял на изба Кастра Рубра реколта 2013 е със светъл златист цвят и интензивни аромати на цитруси и прясно окосена трева. Средна плътност на вкус, много свежо, обилен плод (лайм, грейпфрут) и високи, но добре интегрирани алкохолни нива. Засушаващ финал с добра дължина и добър цялостен баланс.

Производител: Кастра Рубра (Castra Rubra)

Регион: с. Коларово, Харманли, България

Совиньон Блан Силвър Ейнджъл 2013

Совиньон Блан Силвър Ейнджъл (Silver Angel) реколта 2013 е с блед златистозелен цвят и умерено интензивни аромати с тонове на цитруси и намек за цветни тонове. Средно плътен вкус, висока киселинност, високи алкохолни нива (13.5%), обилно цитрусово присъствие - грейпфрут, лайм. Свеж и леко пикантен финал с усещане за трева и билки.

Производител: Мидалидаре Истейт (Midalidare Estate)

Регион:  с. Могилово, община Чирпан, България