Месец Април 2014

Мидалидаре Могилово Вилаж - 2011

Мидалидаре Могилово Вилаж реколта 2011 е с наситен рубинов цвят и интензивен, свеж и плодов аромат. Над средна плътност на вкус, много обемна структура, изобилие от черни и червени плодове, които компенсират високите киселинни нива. Обилни, фини танини, отличен баланс и послевкус. Структура в стил Бордо.

Производител: Мидалидаре Истейт (Midalidare Estate)

Регион:  с. Могилово, община Чирпан, България

Нелсън Клифс Совиньон Блан 2013

Нелсън Клифс Совиньон Блан 2013 е със светъл златисто-зелен цвят. Интензивен аромат с усещане за цариградско грозде, цитруси, тропически плод и доста силна хербална нотка. Средно плътен вкус, обемен плод (грейпфрут, маракуя) и висока киселинност. Хербалната нотка продължава и на вкус, на финала допълнена с лека пикантност и нотка тръпчивост.

Произведено: Нова Зеландия, бутилирано в България от Домейн Бойар

Регион: Нелсън, Нова Зеландия

Голдън Каан Шенин Блан – 2013

Голдън Каан Шенин Блан реколта 2013 е със светъл златист цвят. В аромата преобладават тонове на сладки цитруси и цветя. Плътност една идея под средна, алкохол в средните граници (12%), свежо и с достатъчно усещане за плодове.

Производител: KWV

Регион: Паарл, Южна Африкa

Аустриан Пепър Грюнер Велтлинер 2013

Аустриан Пепър Грюнер Велтлинер реколта 2013 е с не много плътен златисто-зелен цвят. Аромата е свеж, средно интензивен с усещане за цитруси, билки и цветя. Средно плътно, сухо, свежо и балансирано. Алкохола е в средния диапазон (12%), усещане за цитруси, билки и цветни тонове и загадъчна пикантност на финала.

Производител: Пфафл (Pfaffl)

Регион: Ниедеростерайх, Австрия

Дивес Естейт Мускат - 2012

Жълто-зелен цвят и аромат с интензитет около среден с равно усещане за цветя и зряло грозде. Средно плътно на вкус с висока киселинност, обемен мускатен и цветен тон. Леко затопляне и тръпчивост в комбинация с обилно слюноотделяне на финала. Добре балансирано и послевкус с отлична дължина. 

Производител: Дивес Естейт

Регион: с.Каблешково, Поморие, България

Артис Каберне Совиньон и Каберне Фран 2010

Артис Каберне Совиньон и Каберне Фран реколта 2010 е с рубинен цвят и свеж, средно интензивен плодов аромат. Средна плътност на вкус, обемен плод (касис, черница), свежест и танини в горния диапазон. Добър баланс и леко засушаващ финал.

Производител: Винпром Логодаж

Регион: Благоевград, България

Тера Тангра Ятрус Сира 2011

Тера Тангра Ятрус Сира 2011 е с рубинен цвят с интензитет около среден. Изчистен плодов аромат с усещане за червени и черни плодове (черница, череша...) и сладки подправки. Средна плътност на вкус, плодово, сочно и много добре балансирано. Мек, плодов и леко засушаващ финал.

Производител: Винарна Тера Тангра

Регион: Харманли, България

Сейнт Клер Малборо Естейт Резерва Шардоне 2013

Сейнт Клер Малборо Естейт Резерва Шардоне 2013 е със златист цвят, интензивен и много изчистен аромат (грейпфрут, праскова, ябълка). На вкус е средно плътно с високи киселинни нива и кореспондиращо усещане за плодове. Добре балансирано.

Производител: Сейнт Клер (Saint Clair)

Регион: Малборо, Нова Зеландия