Месец Май 2014

Георг Бройер Чарм Ризлинг 2012

Георг Бройер Чарм (Charm) Ризлинг реколта 2012 е със златист цвят и средно интензивен аромат с тонове на цитруси и бели плодове. Средно плътно, с остатъчна захар в горната граница на сухия диапазон, високи киселинни нива и цяла палитра от плодови тонове (цитруси, праскова). Пивко, добре балансирано с умерено дълъг финал.

Производител: Георг Бройер (Georg Breuer)

Регион: Райнгау (Rheingau), Германия

Шато Сен Пиер Розе Кюве Мари 2013

Шато Сен Пиер Розе Кюве Мари реколта 2013 е със светъл розов цвят, мек и ниско интензивен аромат с тонове на бели плодове и дървесен цвят. На вкус е свежо, средно плътно, многопластово с нотки на праскова, малина, ягода и цветя. Отлично балансирано.

Производител: Шато Сен Пиер (Chateau St. Pierre)

Регион: Кот де Прованс (Cotes de Provence), Франция

Био Вьоние и Траминер 2013

Био Вьоние и Траминер  реколта 2013 е със златист, средно интензивен цвят. Аромата е плодов, умерено свеж, свежестта продължава и на вкус балансирана от плодово присъствие (цитруси и бели плодове). Средна плътност, усещане за билки, подправки и намек за пикантност на финала.

Производител: ВИ Едоардо Миролио (Edoardo Miroglio)

Регион: с. Еленово, Нова Загора, България

Каса Колер Просеко Екстра Драй

Каса Колер Просеко Екстра Драй е със светъл златист цвят, играта на мехурчетата е с добър интензитет. Свеж и изчистен нос с повече цитруси и бели плодове и лека нотка на бисквита. На вкус е средно плътно, в границите за сухо пенливо вино, с освежаваща свежест и добър баланс. Лека пикантна нотка на финала.

Производител: Каса Колер (Casa Coller)

Регион: Венето, Италия

Мускат Отонел ЕМ - 2013

Мускат Отонел ЕМ реколта 2013 (Muscat Ottonel) е със златист, средноинтензивен цвят, аромат със същия интензитет и преобладаващи мускатни и цветни тонове. Средно плътно на вкус, отново усещане за мускатен тон, цветни нюанси, правилно кореспондираща киселинност и добър цялостен баланс. Алкохолните нива са  в средния диапазон - 12%.

Производител: ВИ Едоардо Миролио (Edoardo Miroglio)

Регион: с. Еленово, Нова Загора, България

Розе Дежавю 2013

Розе Дежавю реколта 2013 е със средно интензивен розов цвят (малинов). Аромата е интензивен с изнесени напред плодове (ягода, малина) и свежи тонове. Вкусово е с плътност около средна, изчистен и изнесен напред плод (малина, касис, череша) и балансираща киселинност. Добър баланс и финал.

Производител: Домейн Бойар

Регион: Сливен, България

Тера Тангра Совиньон Блан и Семийон 2013

Тера Тангра Совиньон Блан и Семийон 2013 е с бледо-златист цвят, комплексен и свеж аромат с усещане за много цитруси и умерена свежест. Средна плътност, умерена свежест и много комплексна и разнообразна комбинация от свежи и сладки цитруси (лайм, грейпфрут, папая). Послевкус с отлична дължина и добър цялостен баланс.

Производител: Винарна Тера Тангра

Регион: Харманли, България

Логодаж Инкантесимо Сира - 2011

Логодаж Инкантесимо Сира реколта 2011 е със средно плътен рубинен цвят (лек оранжев нюанс). Ароматната гама включва сладки, зрели плодове, намек за дървесни тонове и подправки. Средно плътно и много сочно вино, с танини и киселинност над средните нива и висок алкохол (14%). Тъмни плодове с конфитюрен тон, нюанс на свежи (зелени) тонове и подправки. Добър баланс и финал с усещане за сладък плод, пикантност и меки танини.

Производител: Винпром Логодаж

Регион: Благоевград, България