Месец Март 2014

Братя Минкови Мерло - 2011

Братя Минкови Мерло 2011 е с рубинен цвят с плътност около средна. Свежо и плодово на нос с доловим землист нюанс. Меко, балансирано и средно плътно на вкус с обилен плод, компенсиращ идеално високите киселинни нива и многото (фини) танини. Финал с умерена дължина.

Производител: Винарна Братя Минкови

Регион: с. Венец, Карнобат, България

Чиленсис Мерло - 2012

Чиленсис (Chilensis) Мерло реколта 2012 е с рубинен цвят с плътност около средна. На нос е с умерен интензитет и тонове на сладък плод (черница, слива). Под средна плътност на вкус и обилен плод съчетаващ се успешно с високите киселинни нива. Алкохол в горния диапазон (13%), фини танини над средно ниво усещащи се най-вече в предната част на устата. Засушаване и намек за пикантност на финала.

Производител: Виня Сан Рафаел

Регион: Централна Долина, Чили

Дивес Естейт Каберне Совиньон Барик - 2011

Дивес Естейт Каберне Совиньон Барик реколта 2011 е с цвят около рубин, под среден интензитет и оранжева нотка. На нос е свежо и меко с тонове на зрели червени плодове и дървесина. Малко под средна плътност на вкус, фини танини, умерен плод и усещане за мекота и баланс. Относително кратък финал. 

Производител: Дивес Естейт

Регион: с.Каблешково, Поморие, България

Шато Сен Пиер Розе Кюве Традисион 2013

Шато Сен Пиер Розе Кюве Традисион 2013 е със светъл розов цвят и аромат съдържащ тонове на цветя, бяла праскова, кайсия и билки със среден интензитет. На вкус е свежо, с плътност малко под средна и усещане за бял плод (праскова) и цветя. На финала има намек за пикантност и билки. Леко, елегантно и добре балансирано.

Производител: Шато Сен Пиер (Chateau St. Pierre)

Регион: Кот де Прованс (Cotes de Provence), Франция

Голдън Каан Совиньон Блан 2013

Голдън Каан Совиньон Блан 2013 е със средно плътен златист цвят. Аромат с тонове на треви, билки и цитруси и среден интензитет. На вкус е средно плътно с усещане за тревни тонове, сладки цитруси и намек за минералност. Баланса е добър, алкохола е в средните граници (12.5%), а финала е кратък.

Производител: KWV

Регион: Паарл, Южна Африкa

Сейнт Клер Малборо Естейт Резерва Совиньон Блан 2013

Сейнт Клер Малборо Естейт Резерва Совиньон Блан 2013 е със светъл златист цвят и леки зелени нотки. Интензивен аромат - цитрусов и свеж (лайм, папая, маракуя, грейпфрут). На вкус е със средна плътност, много свежо и със сочен, обемен плод. Намек за билки и лека пикантност на финала. Пивко и добре балансирано.

Производител: Сейнт Клер (Saint Clair)

Регион: Малборо, Нова Зеландия

Финка Лас Морас Пино Гриджио – 2013

Финка Лас Морас Пино Гриджио – 2013 е със светъл златист цвят. Аромата е свеж, умерено интензивен с усещане за тропически и цитрусови плодове (грейпфрут, лайм). На вкус е с плътност около средна, свежо, плодово и добре балансирано.

Производител: Финка Лас Морас (Finca Las Moras)

Регион: Аржентина

Совиньон Блан ЕМ 2013

Совиньон Блан ЕМ 2013 е със светъл златист цвят. Аромата е свеж, умерено интензивен с усещане за свежи цитруси и зрели, сладки плодове. Малко под средна плътност на вкус, алкохол в средните нива (13%),  цитруси (лайм, грейпфрут) и сладки бели и жълти плодове. Леко усещане за тръпчивост и пикантност на финала.

Производител: ВИ Едоардо Миролио (Edoardo Miroglio)

Регион: с. Еленово, Нова Загора, България