Месец Септември 2014

Каса Силва Совиньон Блан 2013

Каса Силва Совиньон Блан реколта 2013 е със светъл златист цвят. На нос е умерено свежо с по-силно усещане за зрял тропически плод (ананас) и праскова, отколкото за цитруси. Сухо, с плътност под средна, свежо, комбинация от цитруси (лайм, грейпфрут) и сладък плод (ананас). Кратък финал с лека пикантност.

Производител: Каса Силва (Casa Silva)

Регион: Долина Колчагуа, Чили

Домейн Бойар Бутик Карменер 2011

Домейн Бойар Бутик Карменер реколта 2011 е със средно плътен цвят с пурпурен тон в края. Средно интензивен и свеж аромат с усещане за черни и червени плодове, цветя и намек за вегетален тон. Сухо, средно плътно, преобладаващ червен плод и балансираща висока киселинност. Обемни, но меки и фини танини и финал с добра дължина, лека пикантна нотка и известно засушаване. Цялостния баланс е много добър.

Производител: Домейн Бойар

Регион: Сливен, България

Гевюрцтраминер Росиди 2013

Гевюрцтраминер Росиди реколта 2013 е с умерено интензивен златист цвят и аромати с интензитет в средния диапазон с преобладаващо усещане за зрели бели плодове, цветя и свежа нотка. Сухо, средно плътно на вкус, усещане за бели плодове (ябълка, бяла праскова), цитруси, ванилия, дървесина и намек за цветя. Добре балансирано, наситено и с много висока екстрактност. Финал с дължина над средна и намек за пикантна нотка.

Производител: Росиди (Rossidi)

Регион:  с.Николаево, Сливен, България

Бесо де Вино Стари Лози Гарнача 2011

Бесо де Вино Гарнача от стари лози реколта 2011 е с наситен цвят с преобладаващ рубин и нотка на пурпур. Аромат с умерен интензитет на зрели плодове и кореспондираща свежест. На вкус е сухо, средно плътно, с обилни и много меки танини, усещане за черни плодове и балансираща свежест. Финал с лека пикантна нотка и добра дължина. Добър цялостен баланс.

Производител: Грандес Винос и Винедос

Регион:  Каринена, Испания

Совиньон Блан Арлекино 2013

Совиньон Блан Арлекино реколта 2013 е с много светъл златист цвят, умерено интензивен и свеж, цитрусов нос. Средно плътен вкус, свежо, меко и с усещане за грейпфрут, лайм, киви. Намек за цветя, добър цялостен баланс и доловима пикантна нотка на финала.

Производител: Шато Копса (Chateau Copsa)

Регион:  Карлово, България

Розе Дивес Естейт 2013

Розе Дивес Естейт 2013 е с относително светъл розов цвят, аромата е с умерен интензитет, свеж и плодов (червени плодове). Средно плътно, умерено свежо с балансиращ плод. Акохол над средните нива (13%) и добър цялостен баланс.

Производител: Дивес Естейт

Регион: Поморие, България

Тохун Каберне и Мерло 2011

Тохун Каберне и Мерло реколта 2011 е с рубинен цвят с плътност малко под средна. Прибран плодов аромат с усещане за презрели или направени на сладко черни плодове и лека свежа нотка. На вкус е с плътност около средна, много силно изразена киселинност, плодовете остават на заден план и бързо се губят. Танините са осезаеми в предната част на устата, алкохола е в горните граници (14%). Усещане за дъбова дървесина, пикантност и лек землист нюанс на финала.

Производител: Винарна Тохун

Регион: Поморие, България