Месец Февруари 2014

Розе Нобиле - 2013

Розе Нобиле 2013 на изба Логодаж е с блед розов цвят и средно интензивен и свеж аромат с усещане за червен плод (малина, череша). На вкус е средно плътно, с висока киселинност и коректно кореспондиращ плод. Лека тръпчивост на небцето и добър баланс.

Производител: Винпром Логодаж

Регион: Благоевград, България

Чиленсис Совиньон Блан - 2013

Чиленсис Совиньон Блан -реколта 2013 е вино със светъл, златист цвят с нисък интензитет и лек зелен нюанс. Аромата е свеж с нюанси на цитруси, тревни тонове, зелена ябълка и билки. На вкус е с плътност малко под средна, много свежо и с усещане за сочни цитруси. Леко, пивко и свежо вино.

Производител: Виня Сан Рафаел

Регион: Централна Долина, Чили

Дивес Естейт Розе - 2012

Дивес Естейт Розе реколта 2012 е с бледорозов цвят и средно интензивен нос с доминиращи тонове на червени плодове и свежест. Средна плътност на вкус, тонове на ягода, малина и череша с висока киселинност и алкохолни нива малко над умерения диапазон (13%). Лека пикантна нотка на финала.

Производител: Дивес Естейт

Регион: с.Каблешково, Поморие, България

Тера Тангра Mалбек&Каберне Совиньон – 2011

Тера Тангра Mалбек&Каберне Совиньон реколта 2011 е с плътен рубинен цвят и интензивен нос (зрели тъмни плодове, свежи тонове и пикантни подправки). Над средна плътност на вкус, високи киселинни и алкохолни нива, обилни и меки танини и достатъчно усещане за черни плодове. Затопляне и засушаване на финала, лека пикантност, сладък черен плод и намек за дървесен тон.

Производител: Винарна Тера Тангра

Регион: Харманли, България

Шардоне 6IX - 2010

Шардоне 6IX реколта 2010 е вино с наситен златист цвят. Аромата е плодов с усещане за дъб, ванилия, подправки и опушеност. Над средна плътност на вкус, киселинни нива идеално балансиращи тоновете на дъб, подправки и опушеност. Усещане за зрели плодове, карамел и канела. Намек за сладост и печени ядки на финала. Многопластово, интересно и добре структурирано.

Производител: Шато Копса (Chateau Copsa)

Регион:  Карлово, България

Шато Сунгурларе Мускат - 2012

Шато Сунгурларе Мускат - 2012 е с блед златист цвят. Умерено интензивен аромат с усещане за мускатен и цветен тон. Плътност под средната, киселинните нива са над средни нива и балансират усещането за зряло грозде. Финала е сравнително кратък.

Производител: Шато Сунгурларе (Chateau Sungurlare)

Регион:  Сунгурларе, България

Синерджи Совиньон Блан и Пино Гри - 2012

Синерджи (Synergy) Совиньон Блан и Пино Гри реколта 2012 е със златистозелен цвят с ниска плътност. Доста интензивен нос с доминиращи цитруси и тревни и цветни тонове. Средно плътно на вкус, висока киселинност балансирана от усещане за цитрусови плодове. Финала е кратък и с леко засушаване.

Производител: Мидалидаре Истейт (Midalidare Estate)

Регион:  с. Могилово, община Чирпан, България

Ле Фотограф Розе - 2012

Ле Фотограф Розе (Le Photographe) реколта 2012 е със средно интензивен розов цвят с нюанс на малина. Изчистен средно интензивен аромат с почертани тонове на малина и ягода. Същите тонове продължават и на вкус, балансирани от високи киселинни нива, средна плътност и високи алкохолни нива (13.5%), които са отлично интегрирани.

Производител: Винарна Братя Минкови

Регион: с. Венец, Карнобат, България