Най-скъпото шампанско в света

Бутилката шампанско с цена от 1.8 милиона долара е произведена от „Chapuy”, но определящото за цената в случая не е съдържанието, реколтата или производителя, а бутилката. Шампанското е стандартен бленд от шардоне, пино ноар и пино моние. Бутилката е от стандартно стъкло, но логото „Goût de Diamants Champagne“, което обикновено е с кристал Сваровски инкрустиран в средата е леко модифицирано.

За подложка е използвано бяло злато, а на мястото на кристала е инкрустиран 18 каратов диамант. Етикетът е изсечен от 18 каратово бяло злато и е гравиран с името на клиента.

Бутилката е претворена от известния английски дизайнер Александър Амосу (Alexander Amosu) за клиент, който остава неназован. Амосу е известен с модифицирането на стоки от бита, сред които блекбърита и айфони, които инкрустира с много скъпи материали. През 2009 година дизайнерът поставя световен рекорд вписан в книгата Гинес. Рекорда е за най-скъпия костюм в света – изработен от златна нишка, хималайска пашмина, нишка от канадски арктически бизон и вълна от лама. За изработката са били нужни 80 часа работа и над 5000 шева. Това не е първи и навярно не е и последен случай, когато бутилка с шампанско получава инкрустация от скъпоценни камъни. Производителят от Шампан "De Watère" е използвал за изработка на логото си на бутилката подложка от 24 каратово злато с инкрустиран диамант с големина 1 карат. Предполага се, че тези бутилки не отиват на боклука след като бъдат изпити (ако въобще бъдат отворени).

Етикети: