Факти и мисли за виното

Велики мисли за виното - I част

misli_za_vinotoВ този материал ще ви запозная с някои от най-великите мисли за виното:

"Пеницилина лекува, но виното е това, което прави хората щастливи." - Александър Флеминг (шотландски бактериолог смятан за откривател на пеницилина).

"Виното е най-великото постижение на цивилизацията." - Ърнест Хемингуей

"Качествата на виното се подобряват с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го харесвам." - анонимен

Велики мисли за виното - II част

misli_za_vinotoКакто се досещате това е втора част от статиите, в които ще откриете някои от най-великите мисли за виното:

Беси Брадок, добре известна социалистка присъствала на вечерно парти, на което седяла до Уинстън Чърчил. Тя казала на добре подпийналия Чърчил: "Уинстън, вие сте пиян!", на което той отговорил: "Аз може и да съм пиян, но вие сте грозна, а утре аз ще съм трезвен."

"Хората са като виното - някои се превръщат в оцет, но някои се развиват с течение на времето." - Папа Йоан XXIII

Велики мисли за виното – III част

Много известни, а някои дори и гениални мъже и жени са ни оставили в наследство велики сентенции отнасящи се за виното. Ето някои от техните прозрения:

''Възрастта изглежда е предимство в четири случая: старото дърво гори най-добре, най-добре е да се пие старо вино, старите приятели са най-ценни и старите писатели пишат най-добре.'' - Франсис Бейкън

''Единственото за което съжалявам е, че не пих повече шампанско.'' - Джон Мейнард Кейнс

Любопитни факти за виното - I част

fakti_vino- през 70-те и 80-те години на миналия век консумацията на вино в САЩ е била 3:1 в полза на белите вина. С началото на новия век пропорцията се променя и вече е 1:1.

- средната възраст на дъбово дърво, от което се правят френски бъчви е около 170 години.

- френските вина Божоле Нуво (Beaujolais Nouveau) не могат да се продават легално преди настъпването на третия четвъртък от месец Ноември. Тази година (2012) датата е 15 Ноември.