Moet&Chandon Ice Imperial

За много от консуматорите на шампанско изминалата 2013 година премина под знака на един от продуктите на Мое&Шандон (Moet&Chandon). Става въпрос за Мое Айс Империал (Moet Ice Imperial) – шампанско с нова концепция, изцяло подновена визия и много стил. Шампанско, което създаде нова мода и бързо намери последователи както сред консуматорите, така и сред производителите на шампанско и качествено пенливо вино.

Moet Ice Imperial е първото шампанско в света, което е създадено с концепцията да се консумира сервирано върху лед. Бленда се състои от 40-50% Пино Ноар, 30-40% Пино Моние и 10-20% Шардоне. Технологично няма разлика сравнено с останалите продукти на Мое&Шандон или на други производители от Шампан на ниво NV(non-vintage или в превод „без реколта“). Единствената съществена разлика определяща стила на Мое Айс Империал е захарните нива при етапа дозаж. В случая с Мое Айс Империал нивата са деми-сек (интервала от 35 до 50 грама на литър).

Масираната рекламна кампания включи някои необичайни отправни точки – известни плажни барове, яхтени пристанища, летища, откритите басейни на високо реномирани хотели и т.н. Новост са и специалните алуминиеви куфари на колела, които играят ролята на хладилник. Така нареченият „Куфар за лятно бягство“ (Summer Trunk Escape) е с капацитет до 20 бутилки Мое Айс, 2 дузини големи чаши, четири кофи за лед и няколко отделения за гарнитури. Луксозното изпълнение и вниманието към детайла са повече от забележими. Най-добрият вариант за консумация на Мое Айс Империал е в голяма чаша за вино с 3-4 бучки лед и опция за допълнително освежаване с прибавяне на листо от мента, лимонова кора или кора от бял грейпфрут. Освен тези декоративни намеси често срещани са и тънко резенче краставица, още по-тънко резенче корен от джинджифил, както и стандартните ягода и малина. Според производителите от Мое&Шандон перфектното съчетаване на храна с това „лятно“ шампанско е комбинацията на сладки или сладко-солени вкусове. Сред най-популярните хапки са кръглите топчета от пъпеш обвити в прошуто, кубчета от диня с хайвер, както и сладките лимонов пай и чийз кейк.